Yazlık Ev Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Deniz, kum ve güneş… Bu kelimeleri duyduğunuzda sizinde burnunuza hoş bir deniz kokusu geliyor mu? Yıllık planlanan yaz tatilleri dışında, pek çok insan artık, hafta sonlarını değerlendirebileceği, yaz aylarının tadını çıkarabilecekleri denize sıfır satılık yazlık arayışında. Bunun bir sebebi de kısa süre önce tüm dünya olarak deneyimlediğimiz pandemi süreci. Pandemi bitse bile etkileri ve insanlarda uyandırdığı duygular bitmedi. Bu nedenle talebe karşılık yazlık fiyatları artış gösterdi ve talebi karşılamak üzere yazlık konut inşaatları başladı.    

Yaz aylarında artan hava sıcaklıkları, iş hayatının yoğunluğu alternatif kaçış planlarına kapı araladı. Tatil fiyatlarının ve kiralık yazlık ücretlerinin artması satın alma seçeneklerini gündeme getirdi. Eğer sizde arama çubuklarına türkiye yazlık satılık gibi kelimeler aratmaya başladıysanız, yazlık konut almadan önce nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda konuşmaya başlayabiliriz. 

Yazlık ev alırken dikkat edilmesi gerekenler, konum, fiyat, plaja yakınlık, altyapı çalışmaları ve konutun sahip olduğu imkanlar gibi birçok değişkeni içermektedir. Beklentiler yazlık konut satın alırken hesaba katılmalıdır. Denize yakınlık, ormanlık alan arayışı, sıcaklık gibi kişisel beklentiler göz önünde bulundurularak, en uygun konuta ulaşabilirsiniz. 

Yazlık Ev Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler  

Yazlık konut alırken dikkat edilmesi gerekenler

Eğer sizde yazlık ev almak istiyorum ama hangi özelliklere dikkat etmem gerektiğini bilmiyorum diyorsanız, doğru yerdesiniz. Yazlık ev modelleri arasından seçim yaparken, aramanız gereken belli kriterler var. Öncelikle aşağıdaki sorulara cevap vererek, arayışınızı daha kolay bir noktaya getirebilirsiniz. 

  • Hangi bölgeden yazlık ev almak istiyorum? 
  • Ulaşım imkanları benim için önemli mi? 
  • Satın alacağım yazlığın gayrimenkul değeri nedir? 
  • Nasıl bir yazlık modeli istiyorum?
  • Denize sıfır satılık yazlık mı yoksa orman manzarası mı? 
  • Müstakil mi yoksa site içinde bir yazlık mı? 

Hem kişisel ihtiyaç ve zevklerinizi ön planda tutarak hemde yatırıma uygun ve değerlenmeye açık bir gayrimenkul yatırımı yaparak, hedeflerinize ulaşabilirsiniz. Yazının devamında mutlaka değerlendirmeniz gereken kriterleri sizler için açıkladık. 

Yatırımlık Yazlık Konut Alırken Evin Değeri

Yatırımlık yazlık gayrimenkul

Her gayrimenkul alımı özünde bir yatırımdır ve uzun vadeli düşünülmelidir. Bu konuda ben yatırımlık düşünmüyorum, sadece içinde yaşamak istiyorum diye düşünebilirsiniz ancak, unutmamalısınız ki uzun vadeli planlar doğru bir yatırımın ilk adımıdır. Yazlık daire için lokasyon, evin durumu, ulaşım kolaylığı, evin yapısı ve sahip olduğu sosyal imkanlar önem taşımaktadır. Yazlık evin değerini öğrenmek için, bulunduğu bölgede bir araştırma yapabilir yada bu konuda daha güvenilir bilgiye ulaşmak için gayrimenkul danışmanlık şirketlerine başvurabilirsiniz.     

Yazlık Konutun Yapısı

İkincil konutun yapısı

Yazlık ev modelleri değişiklik göstermektedir ve ihtiyaca göre farklı ev modelleri mevcuttur. Yazlık konut satın alırken genellikle ilk dikkat edilen nokta burasıdır ancak konutun yapısı daha büyük önem taşımaktadır. Yazlık bölgeler genellikle deniz kenarı ve civarlarında yer alır. Bu bölgeler sıklıkla neme, rüzgara, yağmura ve yüksek sıcaklıklara maruz kalırlar. Bu nedenle konutun yapımında kullanılan inşaat malzemeleri önem taşımaktadır. 

Sahil kenarlarının sahip olduğu hava koşulları, konut planlanırken önemle dikkate alınmalıdır. Örneğin, hatalı yapılan bir çatı yaz aylarının yüksek yaz sıcaklıklarında sıcağı direk içeri alarak kullanılmaz bir hale gelebilir ya da konut duvarlarının ince olması, kış aylarında ısı kaybının yüksek olduğu bir ortama sebebiyet verebilir. Bu nedenle asla atlanmaması gereken kriterlerden birisi yazlık konutun yapısı olmalıdır.

Yazlık Konut Arayışında Konum ve Lokasyonun Önemi

yazlık gayrimenkul arayışı

İlk önce şu soruyu cevaplamakta fayda var. Sürekli olarak kalacağınız bir yazlık konut mu arıyorsunuz yoksa, yaz aylarını ve hafta sonlarını geçirebileceğiniz ikincil konut mu? Eğer sürekli kalacağınız bir yazlık gayrimenkul arayışındaysanız hastane, eczane, okul ve süper market gibi alanlara kolay ulaşımı ön planda tutmalısınız. Ancak yaz aylarını ve hafta sonlarını değerlendireceğiniz bir yazlık arayışındaysanız ikamet ettiğiniz bölgeye olan yakınlığı planlanmalıdır.   

Yazlık Seçerken Bahçe, Balkon ve Peyzaj Tasarımı

Yazlık konutlarda peyzaj

Verandalı yazlık ev modelleri daha fotoğrafına bakarken bile ne kadar tatlı geliyor öyle değil mi? Yazlık konutlar kullanım amaçları doğrultusunda yapılmaktadır. Bu nedenle balkon genişliği, balkonun manzarası ve serinliği büyük önem önem taşımaktadır. Bahçe bakımı da göz estetiği açısından dikkat edilmesi gereken başka bir unsurdur. Bakımlı ve yılın her zamanı aynı bakımı koruyabilecek bir bahçe, işin uzmanları tarafından tasarlanmış peyzaj alanları stres seviyenizi azaltacak, şehir hayatının yarattığı yorgunluğun azalmasını sağlayacaktır. 

Yazlık Ev Satın Alırken Arazinin ve Altyapının Önemi

İkincil konutlarda arazi yapısı

Yazlık konutlar söz konusu olduğunda altyapının önemli bir sorun olarak ortaya çıkmaktadır. Altyapı yetersizliği nedeniyle birçok yazlık konutta su sorunu ortaya çıkmaktadır. Uygun su basıncının sağlanamaması sıklıkla karşılaşılan bir problemdir. Bununla birlikte eğer, kış aylarında da kullanmayı planladığınız bir konut arayışındaysanız doğal gaz tesisatının olup olmadığı araştırmanız gereken konular arasındadır. Bununla birlikte, eğer var ise, güneş panellerini kontrol etirmeniz önem taşımaktadır. 

Realmer olarak alanında uzman ekibimizle gayrimenkul yatırımlarınız konusunda sizlere destek olabilir, hem yatırım hem de kullanım amaçlı konut arayışlarınızda geleceğinizi güvence altına alacak yatırımları yapmanızı sağlayabiliriz. 

Yazlık konut arayışınızda desteğe ihtiyaç duyuyorsanız eğer bizlerle 05331619895 ve 03125155593 numaralı hatlardan iletişime geçebilirsiniz.   

Realmer olarak;

  • Öncelikle sizi dinliyor ve ihtiyaçlarınızı analiz ediyoruz. 
  • Belirlenen kriterler doğrultusunda size ve bütçenize en uygun konutu buluyoruz. 
  • Satış sonrası desteğimizle, her zaman yanınızda yer alıyoruz.