Florida’da Gayrimnekul Yatırımı Neden Daha Avantajlı?

Florida’da Gayrimnekul Yatırımı Neden Daha Avantajlı?


Amerika Birleşik Devletlerinin güneydoğu bölgesinde bulunan Florida, ülkenin en büyük üçüncü eyaletidir. Dünyanın en büyük 14. ekonomisine sahip olan Florida’ya yılda yaklaşık 350.000 civarında insanın taşınmaktadır. Turizmi ile dikkatleri üzerine çeken şehir, yılda 37 milyon turist ağırlamaktadır. Bu nedenle gayrimenkul yatırım alanında en çok tercih edilen yerler arasında yer almaktadır. Yılın 365 günü güneşin eksik olmadığı bu harika eyaleti, biraz daha yakından tanıyalım.    


Florida, iklimi ile en çok tercih edilen bölgelerden bir tanesi


Güneşli havaların mutlulukla bir ilgilisi var. Belki de, Florida dendiğinde yüzümüzde oluşan gülümsemenin sebebi budur. Subtropikal bir iklime sahip olan şehir, yer yer tropikal iklim etkilerini de göstermektedir. Bu nedenle “Sunshine State” adı ile anılmaktadır. Nemli havası ile dikkatı çeken Florida, sayısız denebilecek iç göllere sahiptir. Bu ise, doğa güzelliğini arttırmaktadır.


Florida, yaklaşık 2.170 km’lik bir sahil şeridine sahiptir.


Adını İspanyolcadan alan Florida, Amerika'nın en uzun kıyı şeridine sahiptir. Bu nedenle turizm açısından oldukça büyük önem taşımaktadır. Beyaz kumlu plajları ile ünlüdür. Su sporları oldukça revaçtadır. Sörf başta olmak üzere, boogie-boarding gibi bir çok su sporu ile tanışmaya hazır olabilirsiniz.


Florida, emeklilik için ideal bir hayat sunuyor.


Her gün ortalama 1000 kişi Florida’ya yerleşiyor. Bu insanların çoğunu ise, emekliler oluşturuyor çünkü Florida sunduğu imkanlar sayesinde pek çok insanın keyifli bir hayat için tercih ettiği bir eyalet olarak anılıyor. Güneşli havası, sosyal imkanları, cazibeleri ve gezilebilecek şehirleri ile yerleşenlerin asla sıkılmayacağı bir eyalet. Bu nedenle de en büyük gayrimenkul yatırım alanlarından bir tanesi.


Florida, güçlü ekonomisi ile güven veriyor.


Şu ana kadar hep turizme vurgu yapmış olsak ta, Florida yalnızca turizmiyle değil, sanayi, inşaat, bankacılık, sağlık sektörü ve havacılık gibi pek çok alanda da oldukça başarılı bir görünüm sergiliyor. Altı yıl üst üste turizm rekoru kıran eyalet, yalnızca deniz turizmiyle değil Walt Disnep başta olmak üzere tema parkları ve lüks otelleri ile de dünyanın dört bir yanında yaşayan insanlar için tercih sebebi.


Florida, gayrimnekul yatırımında avantajlar sunuyor.


Florida, özellikle gayrimenkul yatırımı alanında büyük fırsatlar sunuyor. Bunun bir çok sebebi var. Sıcak iklimi, yaşam maliyeti ve dünyaca ünlü şehirleri ile popülerliğini asla yitirmeyecek bir eyalet olan Florida vergiler açısından da, Amerika’nın diğer bölgelerine göre daha düşük ve avantajlı kalıyor. Florida eyaletini bir gayrimenkul yatırım aracı olarak düşünebilir, satın aldığınız evi kiraya vererek her ay düzenli bir şekilde dolar üzerinden kira getiri elde edebilirsiniz veya airbnb gibi fırsatları değerlendirerek, geleceğinizi güvence altına alabilirsiniz.