ABD’de Konut Piyasası Canlanıyor

Amerika konut piyasası, Türkiye’de yaşayıp Amerika’da gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen kişiler tarafından yoğun bir şekilde takip ediliyor. Biz de Realmer olarak güncel haberleri düzenli aralıklarla siz danışanlarımızla paylaşmak istedik. Ülkemizdeki gayrimenkul fiyatlarında gözlenen artış ve Dolar/Türk Lirası paritesi Amerika’da konut satın almayı avantajlı bir duruma getirdi. Birçok kişi, Amerikada ev alarak yatırımlarının aylık getirisini yükseltebiliyor. Bu durum ise, Türkiye’de yaşan kişilerin ABD konut piyasasını yakından takip etmeye yönlendiriyor.  

Amerika konut piyasası
Amerika'dan ev almak

ABD Konut Satışları Şubat Ayında %0,8 Oranında Artış Gösterdi. 

Sözleşmesi imzalanan fakat satışı henüz gerçekleşmeyen konutlara askıda konut satış satışları denmektedir. Mevcut konut satışlarını ileriki aylarda etkilediği için, önemli bir veri olarak geçmektedir. Öncü gösterge özelliği taşıyan askıda konut satışları Şubat ayında  %0,8 oranında artış göstermiştir. Önümüzdeki aylarda mevcut konut satışlarına yansıması olacağı gözlenmektedir.  

Amerika’da artan enflasyon ve faiz oranları nedeniyle, son bir yılda askıda konut satışlarında bir daralma gözlenmişti. 2022 yılında Amerika’da enflasyonun son 41 yılın zirveye çıkması, emlak sektöründe konut fiyatlarının artış göstermesi olarak yansımıştı. ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından uygulanan sıkı para politikası ile faizlerin artmasıyla, konut piyasasında daralma görülmüştü. 

Amerika konut satışları
Amerika gayrimenkul yatırımı

ABD Konut Fiyatlarındaki Artışın Yavaşlaması Öngörülüyor 

Amerikada 2023 yılının ilk üç ayında konut satışlarındaki artış ile beraber, bahar döneminde talebin daha da artacağı öngörülüyor. Bununla birlikte, bankaların ticarilere göre bireysel kişilere konut kredisinde daha ılımlı yaklaşması, konut fiyatlarındaki artış hızının yavaşlamasında etkili oluyor.

Realmer ile Amerika’da ev sahibi olabilirsiniz. Amerika’da ev sahibi olmanın avantajlarını öğrenmek için blog yazımızı inceleyebilirsiniz. 

yurt dışı konut yatırımı
Realmer yurt dışı gayrimenkul yatırımı

Amerika’dan Konut Alma Süreçlerinizde Realmer Yanınızda 

  • Öncelikle sizi ABD’deki konut alma süreci hakkında bilgilendiriyoruz. 
  • Yatırıma ve bütçenize en uygun evi buluyoruz. 
  • Satın alma ile ilgili operasyonel süreci, profesyonel ekibimiz önderliğinde yürütüyoruz.
  • Satın alma süreci sonrasında konutunuzu ve gelirinizi yönetiyoruz. 
  • Kira takibinizi gerçekleştiriyor, geleceğinizi güvence altına alıyoruz. 

Realmer ile kazançlı bir hayata hoş geldiniz. Daha fazla bilgi için, Realmer ile iletişime geçebilirsiniz.